خیلی از شما که این مقاله رو می خوانید احتمالا وبسایت دارید.
وبسایت اگر اصولی و خلاقانه باشد، میتواند مخاطب جذب کند، مخاطب را به مشتری تبدیل کند، مشتری را به سود و سود را به موفقیت بدل سازد.
اما چنین تصوری، یک تصور ایدئال و رویایی است؛ زیرا که طبق آمار موجود، تنها یک درست از مخاطبان وبسایت در همان دیدار اول مشتری ما میشوند.
۹۹ درصد باقیمانده را باید با استفاده از روشهای دیگر، مثلا تبلیغات ریتارگتینگ به مشتری تبدیل کنیم.
در این مقاله از آژانس تبلیغاتی هیوا، میخواهیم از چیستی تبلیغات ریتارگتینگ برای شما صحبت کنیم.
شیوه ریتارگتینگ یا همان هدفگیری مجدد، یکی از موثرترین شیوههای تبلیغات آنلاین به حساب میآید و بسیاری از برندها و کسب و کارهای معروف، از این روش برای افزایش مشتریان خود بهره میبرند.
با ما همراه باشید.
بازاریابی ریتارگتینگ را میتوان جزئی از بازاریابی دیجیتال دانست. برای آشنایی بیشتر با این موضوع، توصیه ما آن است که مقاله «آشنایی با انواع تبلیغات دیجیتال» را مطالعه فرمایید.
تبلیغات ریتارگتینگ چیست؟
اولین چیزی که باید در این مقاله آن را بررسی کنی، این است که اصلا تبلیغات ریتارگتینگ چگونه کار میکند. پاسخ به این سوال ساده است.
برای اینکه بتوانید این نوع مارکتینگ را راحتتر درک کنید، ما آن را در مراحل زیر برای شما خلاصه کردهایم:
- مخاطبی از وبسایت شما دیدن میکند؛
- مخاطب تنها از وبسایت شما بازدید کرده و بدون خرید کردن از آن خارج میشود؛
- مخاطب بعدها در وبسایتهای دیگر مشغول بازدید است که با تبلیغات ریتارگتینگ شما مواجه میشود؛
- مخاطب با تبلغیات ریتارگتینگ شما تعامل ایجاد میکند و مجددا وارد وبسایت شما میشود؛
- مخاطب این بار از وبسایت شما خرید میکند و تبدیل به یک مشتری بالفعل میشود.
با توجه به این مراحل که شرحش را خواندید، درک مفهوم بازاریابی ریتارگتینگ، بسیار سادهتر خواهد بود اکنون این استراتژی تبلیغاتی را میتوان اینطور تعریف نمود:
«تبلیغات ریتارگیتنگ یا همان تبلیغات هدف گیری مجدد، به نوعی از تبلیغات گفته میشود که کاربر نه از طریق آدرس اصلی وبسایت برند ما، که از طریق تبلیغات ما در سایتهای دیگر، به یک مشتری تبدیل میشد. به عبارت دیگر، مشتری به کمک تبلیغات در سایتهای دیگر، دوباره هدفگیری میشود.»
آیا ریتارگتینگ را میتوان با تبلیغات بنری یکی دانست؟
اکنون سوالی که برای شما پیشآمده، احتمالا این است که آیا تبلیغات ریتارگتینگ در سایتهای مختلف را میتوان با همان تبلیغات بنری معمول یکی دانست؟ اصلا تفاوت ریتارگتینگ با دیگر تبلیغات بنری آنلاین در چیست؟
در جواب به این سوال باید بگوییم که بله؛ تبلیغات بنری معمول و تبلیغات ریتارگتینگ، هرچند که در ظاهر ممکن است شبیه به نظر برسند، اما در باطن یک تفاوت بسیار مهم دارند.
آن تفاوت هم این است که تبلیغات ریتارگتینگ، معمولا تنها برای آن دسته از مخاطبانی نمایش داده میشود که قبلا از وبسایت شما بازدید کردهاند.
اگر بخواهیم تخصصیتر بیان کنیم، باید بگوییم که در تبلیغات بنری آنلاین، مخاطبان ما در بالاترین سطح قیف فروش قرار دارند.
در این تبلیغات، مخاطبان برای اولین بار با برند ما در وبسایتهای مختلف آشنا میشوند؛ حال آنکه در تبلیغات هدف گیری مجدد، اینطور نیست. تبلیغات ریتارگتینگ از دو جهت میتواند مفیدتر از تبلیغاتی بنری باشد:
- اول آنکه هزینه کمتری را برای صاحب برند به دنبال خواهد داشت،
- دوم آنکه اثربخشی آن نسب به تبلیغاتی بنری بیشتر است.
یکی از مهمترین مفاهیمی که در بازاریابی مطرح است، قیف فروش یا قیف بازاریابی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، توصیه میکنیم که مقاله «قیف بازاریابی» چیست را مطالعه فرمایید.
چرا تبلیغات ریتارگتینگ مهم است؟
دیگر موضوعی که بهتر است دربارهاش بخوانیم، این است که اصلا اهمیت تبلیغات ریتارگتینگ چیست و چرا این استراتژي، میتواند مهم باشد؟
برای اینکه به دلایل اهمیت این روش از تبلیغات پی ببریم، بد نیست که نگاهی به نتیجه بزرگ و مهم این روش داشته باشیم. مهمترین دستاوردهایی که تبلیغات هدف گیری مجدد به همراه دارد، این دو مورد است:
افزایش آگاهی از برند
افزایش آگاهی از برند، محصولات یا خدمات جدید و یا آگاهی از تخفیفها و جشنوارهها، میتواند از مهمترین بخشها در هر کمپین تبلیغاتی باشد.
با استفاده از تبلیغات ریتارگتینگ، این اهداف را میتوان به بهترین شکل ممکن برآورده کرد.
افزایش نرخ تبدیل
منظور از تبدیل را در اینجا، میتوان به تبدیل مخاطب بالقوه به مشتری، یا افزایش تعامل مخاطب با وبسایت، تعبیر کرد.
تبلیغات ریتارگتینگ، یکی از بهترین و کارآمدترین روشها برای رسیدن به این اهداف هستند. این نوع از تبلیغات میتواند مخاطب را درگیر کرده و آنها را برای عمل، ترغیب کنند.
انواع تبلیغات ریتارگتینگ کدام است؟
تبلیغات ریتارگتینگ، انواع و اقسام مختلفی دارد. هر کدام از انواع این استراتژی تبلیغاتی نیز در جای خود و بنا بر نیازها و اهداف متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرند.
انواع مختلف این نوع از تبلیغات را میتواند در دستهبندیهای مختلفی جای داد که در ادامه مشاهده خواهید کرد:
انواع ریتارگتینگ بر اساس بستر بهکارگیری به شرح زیر هستند:
- وبسایت ریتارگتینگ؛ که از طریق وبسایتهای دیگر انجام شده و مخاطب را به وبسایت اصلی برند لینک میکند.
- ایمیل ریتارگتینگ؛ که مخاطب را از طریق ایمیل و لینکهای موجود در آن به سایت برند میکشاند.
- سوشال مدیا ریتارگتینگ؛ که در آن این نوع از تبلیغات در شبکههای اجتماعی انجام میشود و مخاطب را به وبسایت اصلی دعوت میکند.
- ریتارگتینگ در نتایج جستجو؛ که در آن از ابزار گوگل ادز استفاده میشود و برند شما در بین جستجوهای گوگل به مخاطب پیشنهاد داده میشود.
دستهبندی دوم، بر اساس نوع و ماهیت ریتارگتیگ است که به شرح زیر هستند:
- ریتارگتینگ پیکسل محور؛ که در آن از کوکیها استفاده میشود و رفتار کاربر در وبسایت شما، زیر نظر گرفته میشود. سپس تبلیغات هدف گذاری مجدد، بر اساس رفتار کاربر تنظیم شده و بازاریابی انجام میشود.
- ریتارگتنیگ فهرست محور؛ که در آن یک فهرست از مشتریهای فعلی شما تهیه شده و روش هدفگذاری مجدد، بر اساس همین فهرست و مشتریان موجود در آن انجام میشود. در این روش شناخت شما نسبت به کاربران بیشتر است و میتواند ریتارگتینگ را بر اساس نیازها و علایقشان به آنها ارائه دهید.
و دستهبندی سوم، بر اساس بنری است که در سایتهای مختلف مورد استفاده قرار میدهید:
- ریتارگتینگ استاتیک؛ که در آن از قالبهای محدود و ثابت استفاده میشود؛ این تبلیغات صرفا توسط مخاطب دیده میشوند و برای بازاریابیهای B2B مناسب هستند.
- ریتارگتینگ دینامیک؛ که در آن بسته به نیاز و علایق و سابقه هر فرد، محصول یا خدماتی خاصی به وی پیشنهاد میشود و میتواند برای هر فرد، متفاوت از دیگری باشد.
فرایند بازاریابی ریتارگتینگ را میتوان در زمره انواع کمپینهای دیجیتال مارکتینک نیز به حساب آورد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع، پیشنهاد ما این است که مقاله «کمپین دیجیتال مارکتینگ چیست» را مطالعه فرمایید.
آشنایی با مراحل بازاریابی ریتارگتینگ
در این بخش، میخواهیم تا با اجزای اصلی یک کمپین تبلیغات ریتارگتینگ آشنا شویم.
آشنایی کامل با اجزا، مراحل و صدالبته با اصول این نوع بازاریابی، یکی از بهترین راهکارهای بهینهسازی کمپینهای ریتارگتینگ است و میتواند نتایج شگفتانگیزی را برای موفقیت و افزایش سوددهی برند ما به همراه داشته باشد.
مهمترین مراحل بازاریابی هدف گیری مجدد، به شرح زیر است:
- ابتدا لازم است که تمام صفحات وبسایت یا اپلیکیشنهای خود را با کدهای مخصوص ریتارگتینگ، تگگذاری کنیم. برای این مرحله، باید از متخصصان کمک بگیریم. این کد میتواند رفتار مخاطبان را زیر نظر گرفته و اطلاعات لازم را جمعآوری کند.
- در مرحله دوم باید یک فهرست دقیق از بازدیدکنندههای وبسایت خود تهیه کنید.
هر یک از بازدیدکنندهها را باید در یک فهرست جداگانه جای دهید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن ریتارگتینگ را انجام دهید.
- حال که مخاطبان را دستهبندی کردهاید و اطلاعات کافی از رفتار آنها دارید، زمان طراحی بنرهای تبلیغاتی فرا رسیده است. هر یک از دستههای مشتریان باید پیام تبلیغاتی مخصوص به خودشان را داشته باشند تا به بهترین شکل جذب شوند.
- در آخر نیز به سراغ تنظیمات اضافی بروید و تبلیغات خود را بهبود ببخشید. ابزارهای مختلفی که برای تبلیغات هدف گیری مجدد وجود دارد، به شما این امکان را میدهد که برای مثال، تبلیغات را بر اساس زمان، مکان، نوع محصول یا… بهینهسازی کنید.
سوالات متداول
به آن شیوه از تبلیغات آنلاین گفته میشود که مشتری را به وسیله بنرهای تبلیغاتی در سایتهای دیگر، هدف گرفته به وبسایت اصلی برند، دعوت میکند.
خیر. تبلیغات بنری ممکن است در هر وبسایتی و برای هر مخاطبی ظاهر شود، اما تبلیغات ریتارگتینگ، تنها برای افرادی نمایش داده میشود که قبلا از وبسایت شما بازدید کردهاند.
بازدهی این روش به نسبت دیگر تبلیغات آنلاین بیشتر است، هزینه آن به نسبت دیگر روشها کمتر است و میتواند موجب افزایش آگاهی از برند شود.