علت شکست کمپین های تبلیغاتی چیست؟ اگر صاحب یک کسب و کار هستید، احتمال اینکه چنین سوالی را از خود بپرسید، بسیار زیاد خواهد بود.
زمانی که بخواهید چنین سوالی را از خود بپرسید، دیگر بسیار دیر شده است و فکر چاره کردن، هیچ فایدهای نخواهد داشت.
لذا بهتر است که از همین الان پاسخ به این سوال را پیدا کنید و مهمترین دلایل شکست کمپین های تبلیغاتی را پیش از دچار شدن به آن بدانید.
در این مقاله از آژانس تبلیغاتی هیوا، ما به عنوان متخصصان بازاریابی، قصد داریم تا مهمترین علل شکست کمپین های تبلیغاتی را در کنار هم بررسی کنیم.
در این مقاله، یک به یک دلایل مذکور را بیان خواهیم کرد و در انتها نیز نمونههایی از کمپینهای شکست خورده برای شما مطرح خواهیم کرد.
با مطالعه و الگوبرداری این نمونهها، به راحتی میتوانید از شکست و افت کسب و کار خود، جلوگیری کنید.
علت شکست کمپین های تبلیغاتی
برای اینکه چرا یک کمپین آنطور که از آن انتظار میرفته است نتیجه نداده، دلایل بسیاری را میتوان مطرح کرد.
راهاندازی یک کمپین تبلیغاتی و برنامهریزی برای آن، همیشه کاری است که هم زمان و انرژی بسیاری نیاز دارد و هم میتواند هزینه بسیاری برای برند شما بتراشد.
با این اوصاف شکست آن میتواند ضرر بسیاری را برای شما به همراه داشته باشد. شناخت دلایل شکست کمپین های تبلیغاتی، قطعا می تواند از چنین ضرری جلوگیری کند.
از جمله مهمترین علل شکست کمپین های تبلیغاتی میتوانیم به این موارد اشاره کنیم:
به اندازه کافی صبور نبودهاید
یکی از مهمترین دلایل شکست کمپین های تبلیغاتی، عدم صبوری تیم بازاریابی و کافرماست. برای اینکه بتوانید از کمپین خود نتایج دلخواه را به دست آورید، باید به اندازه کافی صبور باشید.
خیلی از اوقات، کافرماها با کوچکترین مشکلات و موانع در سر راه کمپین تبلیغاتی خود، آن را به کل متوقف و لغو میکنند و بعدا گلهمند از آن هستند که چرا کمپینشان با شکست مواجه شده است.
خیلی از اوقات، بسیاری از کمپینهای موفق و پرسود، به همین شک از دست رفتهاند و ضرر بسیاری را برای برند، به بار آوردهاند.
حال آنکه اگر فرصت کافی به آنها داده میشد، میتوانستند در زمره موفقترین کمپینها قرار بگیرند و اهداف برند را به بهترین شکل برآورده کنند.
تهیه یک جدول زمانی و هماهنگی با آن، میتواند در جلوگیری از این مورد، بسیار مفید به شمار رود.
هدف خود را به درستی مشخص نکردهاید
یک هدف خوب و مناسب، هدفی که بتوان آن را به راحتی سنجید و از تحقق آن اطمینان حاصل کرد، میتواند موفقیت کمپین ما را به همراه داشته باشد.
درست در نقطه مقابل، اگر نتوانید هدف خود را از کمپین تبلیغاتی به درستی مشخص کنید و هدفی که قابل دستیابی و قابل سنجش باشد، نداشته باشید، بدون شک به شکست نزدیک خواهید شد.
یکی از مهمترین دلایل شکست کمپین های تبلیغاتی، نداشتن هدف مناسب است. باید سعی کنید با استفاده از تکنیک SMART، بهترین هدف را برای کمپین تبلیغاتی خود مشخص کنید و سپس با توجه به همان هدف، شروع به طراحی کمپین کنید.
هدفی که قابل اندازهگیری باشد و بتواند آن را سنجید، میتواند بهترین روش برای بررسی موفقیتآمیز بودن یا نبودن کمپین شما باشد.
تحقیقات بازار شما کافی نبوده است
برای اینکه بخواهید یک کمپین تبلیغاتی به راه بیندازید، لازم است که از یک مرحله بسیار مهم عبور کنید و آن مرحله، مرحله تحقیقات بازار است.
در این مرحله، تمام اطلاعات لازم را درباره مخاطب خود، نیازهای مخاطب و وضعیت بازار، وضعیت رقبا و… به دست خواهید آورد و سپس میتوانید به کمک آنها، کمپینی تاثیرگذار برای برند خود، طراحی کرده و به آن جامه عمل بپوشانید.
یکی از مهمترین علل شکست کمپین های بازاریابی، عدم تحقیقات بازار مناسب بوده است.
اگر برای راهاندازی یک کمپین به اندازه کافی اطلاعات نداشته باشید، بدون شک نمیتوانید آنچه را که مخاطب میپسندد به او ارائه دهید.
از جملهراههایی که میتوانید تحقیقات بازار را به کمک آن انجام دهید، میتوانیم به نظرسنجی از مخاطبان، بررسی اطلاعات مشتریان، استفاده از نرمافزارهای مخصوص در این زمینه و… اشاره کنیم.
خود را به درستی معرفی نکردهاید
عدم معرفی خود به شکل درست، به شکلی مخاطب بتواند به سادگی متوجه آن شود، از دلایل شکست کمپین های تبلیغاتی به شمار میرود.
برای اینکه چرا مخاطب نتوانسته است ما را از طریق کمپینمان به درستی بشناسد، میتواند دلایل متعددی داشته باشد.
گاهی اوقات، ما پیاممان را به صورت اشتباه برای مخاطب ارسال میکنیم.
دلیلش هم این است که از روش نادرستی برای تبلیغات استفاده میکنیم.
انتخاب بهترین استراتژی تبلیغاتی و هماهنگی پیام تبلیغ با محتوای برند و محصول ما، میتواند از چنین مسائلی جلوگیری کند.
هر اندازه که بتوانیم بهتر، واضحتر و آشکاتر خودمان را به مشتریان معرفی کنیم، امکان اینکه کمپین ما نیز نتایج بهترین به همراه داشته باشد، بسیار بیشتر خواهد بود.
استفاده از تیمهای بازاریابی خبره مثل آژانس تبلیغاتی هیوا، میتواند از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کند.
نمونههایی از کمپین های تبلیغاتی شکست خورده
از قدیم و ندیم گفتهاند که شنیدن کی بود مانند دیدن! تا زمانی که دلایل شکست کمپین های تبلیغاتی را فقط روی کاغذ به صورت تئوری مطالعه کنید، هرگز نمیتوانید به درستی آنها را درک کرده و از آنها برای بهبود کمپینهای خودتان استفاده کنید.
به همین دلیل است که مطالعه جزییات کمپینهای شکست خورده میتواند کمک بسیار بزرگی برای موفقیت شما باشد.
در این بخش، میخواهیم چندتا از مهمترین کمپینهای شکست خورده را برای شما مثال بزنیم تا بتوانید از آنها درس بگیرید.
کمپین شرکت پپسی
در سال ۲۰۱۷ میلادی، درست در بحبوحه جنبش Black Lives Matter، شرکت پپسی با همکاری «کندال جنر» یک تیزر تلویزیونی برای تبلیغ برندش ساخت.
در این تیزر، کندال جنر به یکی از پلیسهای کنترلکننده جمعیت، نوشابه پپسی هدیه میدهد. این تیزر تبلیغاتی خیلی زود شکست خورد.
دلیلش هم آن بود که اعتراض سیاهپوستان آمریکایی را به همراه داشت.
موضوع اعتراض به این تیزر نیز آن بود که چنین حرکتی در خلال اعتراضات جدی خیابانی، نمیتواند واقعی باشد و بهنوعی نشانه عادی سازی اعتراضات مردم است.
شرکت پپسی در این مورد، درست دلیل چهارم از دلایل شکست کمپین های تبلیغاتی را رعایت نکرده بود و به همین دلیل شکست خورد.
کمپین شرکت آئودی
شرکت آئودی یک کمپانی خودروسازی است و زمانی یک تیزر تبلیغاتی با مضمون جشن عروسی تولید و پخش کرده بود.
در این تیزر، مادر داماد در حال بررسی کامل عروس و حتی داخل دهان او بود! در صحنه بعدی یک آئودی قرمز نشان داده میشود و تبلیغ با این جمله پایان مییابد که: یک تصمیم مهم را باید با دقت اتخاذ کرد.
این تبلیغ خیلی زود به یکی از شکستهای آئودی بدل شد و آئودی را مجبور به حذف آن کرد.
بسیاری از مخاطبان واکنش منفی به آن نشان داده و آن را توهین به مقام زن قلمداد کردند.
برند آئودی در اصل موارد سوم و چهارم از دلایل شکست کمپین تبلیغاتی را به درستی انجام نداده بود و به همین دلیل شکست خورد.
کلام آخر
برای اینکه چرا یک کمپین تبلیغاتی شکست میخورد، میتوانیم دلایل بسیاری را مطرح کنیم.
در این مقاله از آژانس تبلیغاتی هیوا، ما چهار نمونه از مهمترین دلایل شکست کمپینها را برای شما مطرح کردیم.
شناخت این دلایل بدون شک میتواند در موفقیت برند شما، تاثیر بسیار مثبتی داشته باشد.
به علاوه، چند نمونه از کمپینهای شکست خورده و دلایل شکست آنها را نیز بررسی کردیم تا از آنها الگو گرفته و بتوانید کمپینهای پربازدهتری را برای کسب و کار خود طراحی کنید.
شما چه دلایل دیگری را برای شکست کمپین های تبلیغاتی میشناسید؟ آن را با ما نیز در میان بگذارید!
سوالات متداول
دلایلی از جمله عدم تحقیقات کافی، عدم زمانبندی و مشخصکردن ددلاین مناسب، عدم هدفگذاری صحیح، عدم شناخت درست مخاطب و… از دلایل شکست کمپینها هستند.
کمپینها و طراحیشان، وقت و زمان و هزینه و انرژی بسیاری را از شما خواهند گرفت. عدم موفقیت آنها میتواند ضرر بسیاری را برای شما به همراه داشته باشد.
کمپینها و طراحیشان، وقت و زمان و هزینه و انرژی بسیاری را از شما خواهند گرفت. عدم موفقیت آنها میتواند ضرر بسیاری را برای شما به همراه داشته باشد.