برند چیست؟ برندسازی چطور انجام می‌شود؟

برند چیست

برند و برندسازی، هویت و ماهیت کسب و کار شماست.

برای اینکه بتوانید دیده شوید، برای اینکه بتوانید در بازار فعالیت کنید، برای اینکه بتوانید خود را به مشتری بشناسانید، همه و همه لازمه آن است که یک برند داشته باشید و روند برندسازی را به درستی پشت سر بگذارید.

می‌توان اینطور گفت که برند و برندسازی، ارتباط مستقیمی با موفقیت کسب و کار شما دارد و سنگ بنای آن به شمار می‌رود.

در این مقاله از آژانس تبلیغاتی هیوا، ما به عنوان یک آژانس تبلیغاتی که تجربه های زیادی در زمینه برند و برندسازی داریم، می‌خواهیم همراه با شما به یک سفر برویم.

در این سفر، با چیستی برند و معانی مختلف آن آشنا خواهیم شد.

سپس مفهوم برندسازی را بررسی خواهیم کرد. مراحل برندسازی را به صورت خلاصه در کنار هم خواهیم خواهد و نکات مهم در برندسازی را یاد خواهیم گرفت.

برند اعتبار شما نزد مشتری است، این مقاله می‌تواند به افزایش اعتبار شما کمک کند.

حرف از برندینگ که به میان می‌آید، معمولا ریبرندینگ نیز همراه آن مطرح می‌شود. اگر علاقه دارید که درباره این موضوع نیز اطلاعات مفیدی کسب کنید، پیشنهاد می‌کنیم که حتما مقاله «ریبرندینگ چیست» را نیز مطالعه فرمایید.

برند چیست؟

هزار و یک تعریف می‌توان برای برند ارائه داد. بستگی به آن دارد که شما با چه دیدگاهی بخواهید به این موضوع نگاه کنید. هر دیدگاه متفاوت، تعریفی متفاوت از برند ارائه می‌دهد و همین باعث می‌شود که مفهوم برند، به یک مفهوم غیرقابل تعریف تبدیل شود.

اما علی رغم این تفاسیر، تعریف برند در را در حوزه کسب و کار، می‌توان به شکل زیر ارائه داد:

«برند (Brand) یا همان مارک (Marque) در زبان فرانسوی، به تمام آن ویژگی‌های گفته می‌شود که کسب و کار شما، خدمات و محصولات آن را از دیگر کسب و کارهای موجود در بازار، متمایز می‌کند. در زبان قانون، برند را با عنوان نام تجاری می‌شناسند.»

اگر بخواهیم کمی علمی‌تر و فلسفی‌تر صحبت کنیم، باید بگوییم که برند، مجموعه‌ای از ارتباطات حسی و عملکردی به حساب می‌آید.

برند را می‌توان هر آن چیزی در نظر گرفت که مشتری از کسب و کار ما در ذهن خود دارد.

تعریف برند

همانطور که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم، برند اعتبار ما نزد مشتری است؛ برند این اطمینان را به مشتری می‌دهد که کسب و کار ما خاص است و نمی‌تواند نظیرش را جای دیگری پیدا کند.

برندسازی چیست؟

دانستن مفهوم برند، به ما کمک می‌کند که معنای برندسازی را راحت‌تر درک کنیم.

برند به معنای شناختی است که مشتری از کسب و کار ما به دست می‌آورد؛ با توجه به این تعریف، برندسازی را می‌توان به این شکل تعریف کرد:

برندسازی (Branding) را می‌توان فرایند شناساندن کسب و کار به مشتری، همانطور که خودمان می‌خواهیم، در نظر گرفت.

برندسازی چیست؟

برندینگ، فرایندی است که در آن، ما نگرش مثبت مشتری را به کسب و کار خود، افزایش می‌دهیم. یا به زبان ساده‌تر، ما در برندینگ به ذهنیت مشتری شکل می‌دهیم.

در برندسازی، ابزار کاری ما ذهن مشتری است. ذهن مشتری مانند موم در دستان ما خواهد بود و با پشت سر گذاشتن فرایند برندینگ، ما این تفکر و ذهنیت را هر طور که خودمان میل داریم، شکل می‌دهیم.

برند ما را معنا می‌کند و برندسازی، روند معنا دادن به کسب و کار است. هدف از برندسازی آن است که ما نتیجه نهایی برند را عملی کنیم: شناخته شدن و متمایز بودن از سایر کسب و کارها.

مزایای برندسازی برای کسب و کارها چیست؟

با توجه به آن چیزی که تا به اینجای مقاله مطالعه کردید، مزایای برندسازی را می‌توان به راحتی حدس زد. برندینگ بر حیات و ممات کسب و کار شما تاثیر مستقیم دارد و منافع بسیاری را برای  شما به همراه خواهد داشت.

از جمله مهم‌ترین مزایای برندینگ می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • برندسازی به شناخته شدن کسب و کار ما کمک می‌کند. به کمک برندسازی، آگاهی مشتری از کسب و کار ما افزایش پیدا خواهد کرد و مشتریان بیشتری به آن جذب خواهند شد.
  • برندینگ حس اعتماد را نسبت به کسب و کار ما افزایش می‌دهد. زمانی که برندینگ به درستی انجام شود، مخاطبان راحت‌تر با کسب و کار ما ارتباط ذهنی برقرار می‌کند و به مشتری ما تبدیل خواهند شد.
  • برندسازی ارزش و اعتبار کسب و کار ما را بالا می‌برد. هراندازه که کسب و کاری در بین مشتریان شناخته‌تر باشد، جایگاه آن نیز در بازار، بالاتر خواهد رفت.
  • برندسازی اگر به درستی انجام شود، نه تنها می‌تواند مشتریان بیشتری جذب کند، که می‌تواند سرمایه‌گذاران بیشتری را نیز به خود جذب کند و باعث پیشرفت کار ما شود.
  • برندینگ در رضایت کارکنان نیز نقشی اساسی دارد. زمانی که برندسازی به خوبی انجام شود، کارکنان نیز با شور و اشتیاق و بازدهی بیشتری برای ما کار خواهند کرد.

مهم ترین مزایای برندینگ

نقشه راه برندسازی چیست؟

نقشه راه برند، در حقیقت همان مسیری است که یک کسب و کار، از زمان تصمیم‌گیری برای برندسازی تا زمان تبدیل شدن به یک برند، طی می‌کند.

نقشه راه برند را می‌توان یک راهنما برای استراتژي‌های کسب و کار نیز گرفت.

در نقشه راه، تمام اقدامات لازم برای برندسازی با جزییات فراوان مطرح شده است و هدف نیز در آن به‌ خوبی مشخص است.

مواردی را که در ادامه خواهی گرفت، می‌توانید به عنوان اصول برندینگ موفق در نظر بگیرید.

نقشه راه برندینگ، معمولا دارای مراحل زیر است. این مراحل را می‌تواند تحت عنوان فرایند برندسازی نیز معرفی کرد:

نقشه راه برندسازی

  1. تعیین هدف

هدف خود را از برندینگ مشخص کنید. آیا قرار است برای کسب و کار خود برندسازی را انجام دهید، یا قرار است این کار را برای محصولی خاص بکنید؟

  1. تحقیقات بازار

حال باید تمامی اطلاعات لازم را درباره مشتریان، علایق، سلایق، نیازها و خواسته‌های آن‌ها به دست آورید. این مرحله را تحت عنوان تحقیقات بازار معرفی می‌کنند.

یکی از مهم‌ترین مسائلی که موفقیت هر کسب و کار به آن وابسته است، تحفیقات درباره بازار است.

توصیه می‌کنیم که برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، نگاهی به مقاله «تحقیقات بازار چیست» بیندازید.

  1. مشخص کردن جایگاه برند

جایگاه کسب و کار یا محصول خود را مشخص کنید. شناخت مشتری و آشنایی با ذهنیت او می‌تواند در این مرحله به شما کمک کند.

با پر کردن خلاء‌های موجود می‌توانید جایگاهی برای کسب و کار یا محصول خود دست و پا کنید.

  1. متمایز کردن برند

بر روی ویژگی‌های متمایزکننده محصول یا کسب و کار خود تمرکز کنید. بر روی این وجه تمایز تاکید کنید و آن را به بهترین شکل، به رخ مشتریان و سایر رقبا بکشید.

  1. هویت‌بخشی به برند

اکنون باید به کسب و کار خود هویت بدهید. هویت‌بخشی به برند می‌تواند از راه‌های بسیاری انجام شود، از انتخاب لوگو و طراحی وبسایت گرفته، تا طراحی تجهیزات مصرفی و حتی یونیفرم کارکنان.

  1. معرفی برند

مرحله بعدی، مرحله ارتباطات برند است. حال که برندی ساخته‌ایم، باید آن را به نوعی به مشتریان خود معرفی کنیم. در این مرحله باید به نوعی راه‌های تبلیغات برند را مشخص کنیم، تولید محتوا، تماس با مشتری، سفیر برند و… همگی در این مرحله جای خواهند گرفت.

  1. سنجش میزان موفقیت برند

مرحله هفتم بعد از تمامی مراحل برندسازی انجام می‌شود. اکنون ما یک برند شسته رفته داریم و مشتری‌هایش را نیز جور کرده‌ایم. در این مرحله از طرق گوناگون، باید میزان موفقیت برند را بسنجیم. میزان آگاهی از برند، میزان وفاداری مشتریان به برند، میزان ارزش برند، همگی راه‌هایی برای سنجش موفقیت برند هستند.

  1. توسعه و بازنگری برند

و در آخر، نوبت به توسعه برند می‌رسد. اگر می‌خواهید که برند خود را برای سال‌های سال حفظ کنید و همیشه موفق باشید، باید بتوانید که برند خود را هرچند وقت یکبار توسعه دهید. بازنگری ساختار برند و افزودن عناصری تازه به آن، می‌تواند در توسعه برند نقشی اساسی داشته باشد.

اصول برندسازی موفق

حال که نقشه راه برندسازی را می‌شناسیم و از مراحل آن آگاهی داریم، وقت عمل فرا رسیده است.

اما قبل از هر گونه اقدامی، لازم است که نکات و اصول برندینگ موفق را نیز یاد بگیریم. در این بخش، نکاتی را به شما خواهیم گفت که به برندسازی موفق‌تر و پربازده‌تر شما کمک خواهند کرد:

اصول برندسازی موفق

  • همیشه اصل انسجام و هماهنگی را در نظر داشته باشید.

هراندازه که بیشتر این عنصر را در برندسازی رعایت کنید، میزان اعتبار و اعتماد به خود را بیشتر کرده‌اید.

  • به روز باشید.

برند خود را توسعه دهید، چیزهای تازه به کسب و کار خود اضافه کنید. اما از هویت و اصل خود جدا نشوید. آنچه که هستید را فراموش نکنید.

  • از برند خود در جای مناسب استفاده کنید.

نام شما ارزشمد است، آن را به‌جا و در مواقع لزوم به کار ببرید. بیش از اندازه دیده شدن، هیچ کمک به موفقیت شما نخواهد کرد.

  • مهم‌تر از همه، از کلیشه فاصله بگیرید.

تکرار مکررات، هیچ جذابیتی برای مخاطب ندارد و اصلا او را از برند شما دلسرد خواهد کرد. ابهام نیز همینطور؛ اگر مخاطب نتواند به خوبی با برند شما ارتباط بگیرد، بدون شک از مسیر موفقیت دور خواهید شد.

ما در آژانس تبلیغاتی هیوا از با شعار «از پیدایش تا جاودانگی» از همان ابتدای ورود به بازار در تمام مراحل تا زمان رساندن شما به یک برند موفق در کنارتان هستیم.

سوالات متداول

برند چیست؟

برند هویت هر کسب و کار است و در حقیقت آن ذهنیتی است که مخاطب از ما در ذهن خود دارد.

برندسازی چیست؟

برندسازی فرایندی است که در آن، ما به تصور و ذهنیت مخاطب از کسب و کار خود، شکل می‌بخشیم و کاری می‌کنیم تا همانطور که می‌خواهیم در خاطرش جای بگیریم.

مزایای برندسازی چیست؟

اگر برندسازی به درستی انجام شود، می‌تواند میزان اعتبار ما را افزایش دهد. می‌تواند هرچه بیشتر شناخته شدن برند ما شود، درآمد را افزایش دهد و ارزش کسب و کار را بیشتر کند.

 

۵/۵ - (۲ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *